Kolorowe roladki z kurczaka

Składniki:
-
4 filety z piersi kurczaka
-
100 g mozzarelli typu light
-
25 g masła
-
¼ łyżeczki pieprzu
-
1½ łyżki oleju rzepakowego
-
¼ łyżeczki suszonego oregano
-
6 łyżek posiekanej natki pietruszki
-
2 pokrojone czerwone papryki
-
3 rozgniecione ząbki czosnku
-
1½ łyżeczki octu balsamicznego
Sposób przyrządzenia:
-
mięso rozbić na grubość ok. ½ centymetra, posypać oregano i pieprzem, następnie rozgrzać olej na patelni i smażyć paprykę przez 1-2 minuty, gdy zmięknie, zdjąć z patelni łyżką cedzakową,
-
wymieszać mozzarellę z 4 łyżkami natki pietruszki i połową papryki, następnie nałożyć mieszankę na środek każdego filetu zawinąć filety wzdłuż przykrywając nadzienie i zapiąć każdy wykałaczką,
-
rozgrzać ponownie olej i włożyć roladki na patelnię, smażyć obracając, przez 4 minuty, aż się zarumienią, następnie zmniejszyć ogień, przykryć patelnię i smażyć mięso, obracając, jeszcze przez 7-10 minut, albo do chwili, gdy po nakłuciu będzie z niego wypływać klarowny sok,
-
przełożyć kurczaka na półmisek i trzymać w cieple, na patelni rozpuścić masło, wrzucić czosnek, pozostałą natkę i paprykę, smażyć je, mieszając, przez 2 minuty, na koniec dodać ocet i całość nałóż łyżką na kurczaka.