Kurczak z ananasem
Składniki:
-
200g filetu z piersi kurczaka
-
mały ananas
-
cebula
-
czerwona papryka
-
żółta papryka
-
natka pietruszki
-
do smaku: pieprz, papryka mielona ostra, sól
Sposób przyrządzenia:
-
filet pokroić w paski, oprószyć delikatnie solą, pieprzem i usmażyć na łyżce oleju rzepakowego,
-
papryki umyć, usunąć gniazda nasienne i pokroić w paski,
-
cebulę i ananasa obrać i pokroić w kostkę,
-
warzywa smażyć na drugiej patelni, na łyżce oleju rzepakowego przez około 2-3 minuty, dodać szklankę wody i dusić pod przykryciem,
-
kiedy warzywa zmiękną, dodać mięso i doprawić do smaku pieprzem, papryką mieloną i solą,
-
przed podaniem posypać natką pietruszki.