Kurczak z ananasem


Składniki:

  • 200g filetu z piersi kurczaka

  • mały ananas

  • cebula

  • czerwona papryka

  • żółta papryka

  • natka pietruszki

  • do smaku: pieprz, papryka mielona ostra, sól

 

Sposób przyrządzenia:

  • filet pokroić w paski, oprószyć delikatnie solą, pieprzem i usmażyć na łyżce oleju rzepakowego,

  • papryki umyć, usunąć gniazda nasienne i pokroić w paski,

  • cebulę i ananasa obrać i pokroić w kostkę,

  • warzywa smażyć na drugiej patelni, na łyżce oleju rzepakowego przez około 2-3 minuty, dodać szklankę wody i dusić pod przykryciem,

  • kiedy warzywa zmiękną, dodać mięso i doprawić do smaku pieprzem, papryką mieloną i solą,

  • przed podaniem posypać natką pietruszki.