Indyk w potrawce

Składniki:
-
500g piersi z indyka
-
2 cebule
-
2 pory
-
puszka czerwonej fasoli
-
puszka pomidorów
-
0,5 szklanki wody
-
4 łyżki oleju rzepakowego
Sposób przyrządzenia:
-
filet pokroić w plastry, doprawić do smaku pieprzem, papryką mieloną i czosnkiem granulowanym,
-
mięso obsmażyć z obu stron na rumiany kolor (na 2 łyżkach oleju rzepakowego),
-
cebule obrać i pokroić w kostkę, pory obrać i pokroić w talarki,
-
pokrojone warzywa podsmażyć na głębokiej patelni na pozostałych dwóch łyżkach oleju,
-
do podsmażonych warzyw dolać 0,5 szklanki wody, dodać pomidory oraz odsączoną fasolę,
-
do warzyw dodać mięso i dusić pod przykryciem przez około 10 minut,
-
doprawić do smaku.