Indyk w potrawce

Indyk w potrawce

Składniki:

  • 500g piersi z indyka

  • 2 cebule

  • 2 pory

  • puszka czerwonej fasoli

  • puszka pomidorów

  • 0,5 szklanki wody

  • 4 łyżki oleju rzepakowego

 

Sposób przyrządzenia:

  • filet pokroić w plastry, doprawić do smaku pieprzem, papryką mieloną i czosnkiem granulowanym,

  • mięso obsmażyć z obu stron na rumiany kolor (na 2 łyżkach oleju rzepakowego),

  • cebule obrać i pokroić w kostkę, pory obrać i pokroić w talarki,

  • pokrojone warzywa podsmażyć na głębokiej patelni na pozostałych dwóch łyżkach oleju,

  • do podsmażonych warzyw dolać 0,5 szklanki wody, dodać pomidory oraz odsączoną fasolę,

  • do warzyw dodać mięso i dusić pod przykryciem przez około 10 minut,

  • doprawić do smaku.