Pulpety indycze w sosie pomidorowym

Pulpety indycze w sosie pomidorowym

Składniki:

  • 500g mięsa mielonego indyczego

  • 2 ząbki czosnku

  • 1 cebula

  • 20g pestek z dyni

  • pomidory (mogą być z puszki)

  • sól, pieprz, bazylia, liść laurowy

 

Sposób przyrządzenia:

  • cebulę i 1 czosnek, pestki z dyni drobno pokroić i wymieszać z mięsem, doprawić solą i pieprzem,

  • z masy uformować pulpety i wrzucać do wrządku,

  • gotować ok 7 min,

  • pomidory zmiksować, wlać do garnka, zagotować, doprawić czosnkiem, bazylią, solą i pieprzem, dodać liście laurowe,

  • pulpety i sos połączyć układając pulpety na dnie patelni zalewając je sosem. Można je trochę pogotować razem pod przykryciem,