Potrawka z serc indyczych

Potrawka z serc indyczych

Składniki:

  • 1 kg serc indyczych

  • 2 duże cebule

  • 1 papryka czerwona

  • opakowanie mrożonej marchewki z groszkiem

  • mały koncentrat pomidorowy

  • sól, pieprz ziołowy, papryka ostra mielona

  • olej rzepakowy

 

Sposób przyrządzenia:

  • serca indycze oczyścić, pokroić na niewielkie kawałki,

  •  wrzucić na rozgrzany olej, co chwilę mieszając,

  • cebulę i paprykę pokroić w kostkę, dodać do podrobów,

  • gdy wszystko będzie miękkie, dodać koncentrat pomidorowy,

  • doprawić do smaku, solą, pieprzem oraz papryką,

  • marchewkę z groszkiem ugotować w lekko osolonej wodzie,

  • ugotowaną marchewkę z groszkiem dodać do potrawki,

  • wszystko wymieszać.