Sznycle z piersi indyka z dipem z suszonych pomidorów

Sznycle z piersi indyka z dipem z suszonych pomidorów

Składniki:

  • 4 sznycle z piersi z indyka

  • 1 szklanka płatków owsianych

  • 1 jajko

  • sól, pieprz

  • olej rzepakowy

Dip:

  • garść suszonych pomidorów w zalewie

  • 1 jogurt naturalny

  • świeża bazylia

  • 1 ząbek czosnku

 

Sposób przyrządzenia:

  • mięso z indyka rozbić tłuczkiem, jajko roztrzepać na głębokim talerzu, płatki owsiane wysypać na drugim talerzu,

  • mięso z indyka rozbić tłuczkiem, jajko roztrzepać na głębokim talerzu, płatki owsiane wysypać na drugim talerzu,

  • mięso doprawić solą i pieprzem, obtaczać w jajku i płatkach owsianych,

  • smażyć na patelni na oleju rzepakowym, aż płatki się zarumienią.

Dip:

  • pomidory wyłożyć na papierowy ręcznik, odsączyć nadmiar oleju,

  • pomidory wraz z jogurtem, czosnkiem i listkami bazyli zmiksować na gładką masę.