Sznycle z piersi indyka z dipem z suszonych pomidorów

Składniki:
-
4 sznycle z piersi z indyka
-
1 szklanka płatków owsianych
-
1 jajko
-
sól, pieprz
-
olej rzepakowy
Dip:
-
garść suszonych pomidorów w zalewie
-
1 jogurt naturalny
-
świeża bazylia
-
1 ząbek czosnku
Sposób przyrządzenia:
-
mięso z indyka rozbić tłuczkiem, jajko roztrzepać na głębokim talerzu, płatki owsiane wysypać na drugim talerzu,
-
mięso z indyka rozbić tłuczkiem, jajko roztrzepać na głębokim talerzu, płatki owsiane wysypać na drugim talerzu,
-
mięso doprawić solą i pieprzem, obtaczać w jajku i płatkach owsianych,
-
smażyć na patelni na oleju rzepakowym, aż płatki się zarumienią.
Dip:
-
pomidory wyłożyć na papierowy ręcznik, odsączyć nadmiar oleju,
-
pomidory wraz z jogurtem, czosnkiem i listkami bazyli zmiksować na gładką masę.