Wątróbki w sosie jogurtowym

Składniki:
-
400 g wątróbki drobiowej
-
mleko 1,5% do namoczenia wątróbki
-
4 łyżki jogurtu naturalnego
-
2 ząbki czosnku
-
1 łyżka musztardy
-
natka pietruszki
-
mielona papryka czerwona
Sposób przyrządzenia:
-
wątróbkę oczyścić z żyłek i zalać mlekiem; wątróbka powinna się moczyć około 2 godzin,
-
po 2 godzinach należy odlać mleko, do wątróbki dodać musztardę i mieszać tak, aby każdy kawałek był nią pokryty,
-
w miseczce wymieszać jogurt z czosnkiem przeciśniętym przez praskę, dodać drobno pokrojoną natkę pietruszki i paprykę czerwoną do smaku,
-
marynatę dodać do wątróbek i odstawić na parę minut. Smażyć na oleju rzepakowym (smażąc pod przykryciem marynata nie wyparuje tworząc delikatny sos).