facebook_page_plugin

Indyk z curry

Indyk z curry

Składniki:

  • pierś z indyka

  • duża cukinia

  • 2 szalotki

  • szczypior

  • 100ml jogurtu naturalnego (odtłuszczonego)

  • 25ml soku z cytryny

  • curry, mielona papryka ostra, pieprz czarny, sól (jak najmniej)

  • 2 łyżki oleju rzepakowego

 

Sposób przyrządzenia:

  • cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na rozgrzanym oleju,

  • dodać pokrojoną w kostkę pierś z indyka i dalej smażyć,

  • cukinię obrać ze skórki i pokroić w kostkę, dodać do mięsa,

  • doprawić do smaku przyprawami,

  • dodać sok z cytryny,

  • wszystko zalać szklanką wody i dusić pod przykryciem do miękkości,

  • na koniec dodać jogurt naturalny, wymieszać,

  • przed podaniem posypać grubo pokrojonym szcztypiorem.