Aromatyczny gulasz rybny
Składniki:
-
800 g pokrojonego w kostkę filetu z białej ryby
-
1 pokrojona w plastry czerwona cebula
-
400 g pokrojonych pomidorów
-
2 łyżki oleju rzepakowego
-
½ łyżeczki ziela angielskiego
-
½ łyżeczki płatków chili- może być papryka ostra
-
100 ml świeżo wyciśniętego soku z pomarańczy
-
posiekana natka pietruszki
Sposób przyrządzenia:
-
rozgrzać olej na dużym ogniu w rondlu, smażyć cebulę, ziele angielskie oraz płatki chili 4-5 minut, aby cebula zmiękła,
-
dodać pomidory, sok z pomarańczy, doprowadzić do wrzenia i gotować 5 minut, mieszając,
-
dodać filet, zmniejszyć ogień, po czym przykryć rondel i gotować ok. 10 minut,
-
posypać gulasz natką pietruszki i podawać na gorąco.