facebook_page_plugin

Ryba w sosie brokułowym

Ryba w sosie brokułowym


Składniki:

  • 500g filetów z białej ryby

  • 2 łyżki oleju rzepakowego

  • 2 szalotki

  • brokuł

  • kolendra

  • pieprz ziołowy, sól

 

Sposób przyrządzenia:

  • filety oprószyć solą (jak najmniej) i pieprzem ziołowym,

  • delikatnie polać olejem rzepakowym (łyżka oleju rzepakowego) i upiec w piekarniku w temperaturze 180ºC przez około 15-20 minut,

  • szalotki pokroić w kostkę, zarumienić na patelni (na łyżce oleju rzepakowego),

  • dodać podzielonego na małe różyczki brokuła,

  • zalać wodą, doprawić solą, pieprzem i kolendrą,

  • dusić pod przykryciem, aż brokuł zmięknie,

  • upieczoną rybę polać sosem (sos można zabielić jogurtem naturalnym).