Ryba w musztardzie


Składniki:

  • 4 filety rybne

  • pomidory w puszce

  • pół pęczka koperku

  • 200 ml bulionu warzywnego

  • 1 łyżka oleju rzepakowego

  • musztarda

  • ocet winny

  • pieprz ziołowy

 

Sposób przyrządzenia:

  • filety opłukać, osuszyć, doprawić octem winnym, solą i pieprzem,

  • ułożyć w naczyniu żaroodpornym, zalać pomidorami oraz posypać grubo pokrojonym koperkiem,

  • przykryć folią aluminiową i zapiekać w piekarniku w 180 C około 7-8 minut;

  • olej rozgrzać na patelni, dodać bulion warzywny i 2-3 łyżki musztardy, mieszać, doprawić do smaku pieprzem oraz solą (jak najmniej),

  • gotować przez 2 minuty ciągle mieszając,

  • rybę przed podaniem polać sosem.